MENU

Agile Coach

Met veel energie en gezond verstand

Een Agile coach ondersteunt organisaties bij het doorvoeren van de Agile manier van werken en met name de agile manier van denken, oftewel agile zijn. Ze beschikken over uitstekende kennis van agile gecombineerd met goed ontwikkelde persoonlijke vaardigheden.

Bedrijven hebben de mogelijkheid om een permanente coach in loondienst te nemen, maar gespecialiseerde organisaties zoals Agile Business Builders kunnen personeel detacheren en tegelijkertijd een interne coach opleiden. Wij vertellen hier meer over taken van de coach en wat deze kan betekenen. Tenslotte gaan we in op de duur van een agile coach traject.

Belangrijke taken van een agile coach

  • Een Agile coach kent de organisatie door en door. Hij of zij gaat om de tafel zitten met directie en met specialistische afdelingen zoals Legal en HR. Zo doorgrondt de coach de belangen en behoefte van ieder uniek bedrijf.
  • Communicatie tussen verschillende onderdelen is een belangrijke taak van de agile coach. Een coach werkt onder druk, want verschillende stakeholders hebben verschillende belangen en verandering komt vrijwel altijd met weerstand.
  • Goede Agile coaches beschikken over mensenkennis die de motivatie kan bewerkstelligen die nodig is voor het veranderen naar een Agile manier van werken en Agile denken.
  • Informatie en voorlichting geven is belangrijk in het meenemen van werknemers en managementlagen waarom bepaalde veranderingen nodig zijn en wat de lange- en korte termijn doelen en voordelen zijn van de doorvoering van de agile methode.
  • Een ander doel hiervan is om het management te motiveren om de veranderingen door te zetten, zelfs wanneer er een gebrek aan motivatie is en er conflicten voorkomen.

De verschillende niveaus van een agile coach

Er kunnen meerdere Agile coaches aan de slag op verschillende niveaus. Om te beginnen is zijn er het individu en het team waarbinnen deze functioneert. Een coach op teamniveau kan leden leren wat Agile werken en Agile denken inhoudt, creëert enthousiasme hiervoor, ondersteunt op een persoonlijk niveau en verklaart welke processen daarvoor noodzakelijk zijn.

Agile coach
leert leden
wat Agile werken en
denken is!

Daarnaast is er een coach die helpt in het meekrijgen van de externe omgeving. Een organisatie werkt altijd samen met externe partijen en werkwijzen met hun veranderen tijdens de Agile transformatie. Tenslotte is er een coach op organisatieniveau die als het ware vanuit een helikopter view naar de organisatie kijkt en losse teams en onderdelen met elkaar laten samenwerken om zo een grondige aanpak te garanderen.

De opleiding van een Agile coach

Een goede coach is gecertificeerd en heeft daardoor een gedegen kennis opgedaan van bovengenoemde taken en vaardigheden. Er zijn tal van commerciële instituten in Nederland die deze opleiding aanbieden.

Hoe veel tijd kost een transformatie?

Of het nu gaat om een grote of kleine organisatie, een Agile coach kan maanden of zelfs jaren ondersteuning bieden. Juist omdat de overgang mensenwerk is, is het belangrijk om de juiste motivatie te creëren en weerstand om te buigen naar concrete actie.

Flexibiliteit is
een noodzaak
bij transformatie

Hoe meer aandacht het cultuur aspect vanaf het begin krijgt, hoe groter de kans op een kortere doorlooptijd van de transformatie.

Flexibiliteit is daarbij noodzaak en Agile Business Builders kan daar voor jouw organisatie op in spelen. Wij kijken er naar uit om kennis te maken!

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever op op het succes wat we samen gaan halen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

YOWYO!

You Own What You Observe

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Agile Business Builders

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
info@agilebb.nl+31 (0)20 2619 491

In 2020 is Agile Business Builders onderdeel geworden van de Lagant Groep. Lees meer.

Andere Lagant websites

LagantIPMA CompactPRINCE2 CompactVerandergids
© 1991-2021 Agile Business Builders | Alle rechten voorbehouden
Webdesign
Top